Stichting Autisamen

 

Over ons

Stichting Autisamen heeft zich als doel gesteld om gezinnen met kinderen met autisme en hun broers/zussen in contact met elkaar te brengen en zo te ondersteunen bij hun sociale omgang, maar vooral plezier te laten beleven aan dit contact. Autisamen, samen autisme. Vriendschappen in plaats van isolement!


In contact zijn met andere personen is iets dat erg moeilijk is voor kinderen met autisme. De kinderen zijn zeer prikkelgevoelig, contact maken is lastig en/of ze kunnen door het vasthouden aan hun eigen ideeën moeilijk samen spelen. Ook communicatie is lastig voor kinderen met autisme. Hierdoor is het contact met leeftijdgenoten beperkt en contact met kinderen zonder autisme is er vaak helemaal niet. Doordat de kinderen autisme hebben is het ook voor ouders moeilijk om aansluiting te houden met hun eigen sociale contacten.

Dit bracht ons op het idee om activiteiten te organiseren, waarbij de kinderen en jongeren met elkaar activiteiten kunnen doen op hun eigen niveau en op een veilige manier. We willen de kinderen plezier laten beleven, maar ook sociale uitdagingen en sociale ervaringen geven die ze meer zelfvertrouwen geven. Ouders worden hierbij uitgenodigd om hun kinderen te begeleiden. De ouders zijn zo deelgenoot aan het plezier. Ze hoeven zich niet opgelaten te voelen voor de andere manier van samenspelen. We snappen elkaar en kunnen elkaar tot steun zijn.


Een impressie van onze afgelopen activiteiten:Rabobank Wensenfonds

Datum:30-01-2018

Afgelopen vrijdag kregen we een bericht van Rabobank Katwijk met de vraag of we dinsdag aanwezig wilden zijn bij de klanten- en ledenavond in Tripodia. Ze hadden nl. een verrassing voor ons, we wisten wel dat de cheques Rabobank Wensenfonds werden uitgereikt. We hadden geen wens ingediend, dus wat zou het dan zijn. Met z'n tweeën gingen we vol spanning naar de avond. Het was erg leuk, maar ook interessant door de sprekers en de verenigingen die een wens hadden ingediend. Nadat wethouder Klaas Jan van der Bent gesproken had, werden wij naar voren geroepen! En tot onze grote verrassing kregen we een riante cheque voor Autisamen! De gemeente Katwijk had ons voorgedragen. Wat een ontzettend compliment! We zijn zo supertrots! We gaan het bedrag goed besteden, we hebben al ideeën voor bijvoorbeeld een vlag of banner die we kunnen gebruiken tijdens evenementen of shirts/sjaals voor ons zodat we herkenbaar zijn voor de gezinnen tijdens de activiteiten. En natuurlijk vergeten we de activiteiten niet. Gisteren tijdens de avond hebben we kennisgemaakt met verenigingen die samen met ons leuke activiteiten kunnen organiseren. Rabobank Katwijk en Gemeente Katwijk heel erg bedankt voor de waardecheque!Terug naar overzicht 

 

 

 

 

E-mail
Info