Stichting Autisamen

 

Over ons

Stichting Autisamen heeft zich als doel gesteld om gezinnen met kinderen met autisme en hun broers/zussen in contact met elkaar te brengen en zo te ondersteunen bij hun sociale omgang, maar vooral plezier te laten beleven aan dit contact. Autisamen, samen autisme. Vriendschappen in plaats van isolement!


In contact zijn met andere personen is iets dat erg moeilijk is voor kinderen met autisme. De kinderen zijn zeer prikkelgevoelig, contact maken is lastig en/of ze kunnen door het vasthouden aan hun eigen ideeën moeilijk samen spelen. Ook communicatie is lastig voor kinderen met autisme. Hierdoor is het contact met leeftijdgenoten beperkt en contact met kinderen zonder autisme is er vaak helemaal niet. Doordat de kinderen autisme hebben is het ook voor ouders moeilijk om aansluiting te houden met hun eigen sociale contacten.

Dit bracht ons op het idee om activiteiten te organiseren, waarbij de kinderen en jongeren met elkaar activiteiten kunnen doen op hun eigen niveau en op een veilige manier. We willen de kinderen plezier laten beleven, maar ook sociale uitdagingen en sociale ervaringen geven die ze meer zelfvertrouwen geven. Ouders worden hierbij uitgenodigd om hun kinderen te begeleiden. De ouders zijn zo deelgenoot aan het plezier. Ze hoeven zich niet opgelaten te voelen voor de andere manier van samenspelen. We snappen elkaar en kunnen elkaar tot steun zijn.


Een impressie van onze afgelopen activiteiten:Katwijk is in de top 5 geëindigd van de meest toegankelijke gemeente in Nederland

Datum:13-03-2018

Helaas kreeg Gemeente Katwijk niet de titel. Met deze verkiezing werd op verschillende manieren onderzocht hoe toegankelijk een gemeente is voor mensen die te maken hebben met een beperking. Tijdens de werkconferentie: Katwijk inclusief op maandag 12 februari was een behoorlijk grote groep mensen aanwezig van politieke partijen, organisaties, bedrijven en instanties. Ook hebben 4 moeders van gezinnen Autisamen meegedacht en hun mening gegeven op het gebied van wonen, werken, onderwijs en vrije tijd. Tijdens de bijeenkomst werd ook een grote tekening gemaakt van alle onderwerpen die ter sprake kwamen. De moeders van Autisamen hebben ook hun ervaringen gedeeld. Wij zijn blij met de samenwerking tussen Gemeente Katwijk en dat ze naar ons luisteren en met ons meedenken. Namens Autisamen: Sandra den Haas, Jacoline vd Plas en Sandra Roeters bedankt voor jullie medewerking!Terug naar overzicht 

 

 

 

 

E-mail
Info