Stichting Autisamen

 

Over ons

Stichting Autisamen heeft zich als doel gesteld om gezinnen met kinderen met autisme en hun broers/zussen in contact met elkaar te brengen en zo te ondersteunen bij hun sociale omgang, maar vooral plezier te laten beleven aan dit contact. Autisamen, samen autisme. Vriendschappen in plaats van isolement!


In contact zijn met andere personen is iets dat erg moeilijk is voor kinderen met autisme. De kinderen zijn zeer prikkelgevoelig, contact maken is lastig en/of ze kunnen door het vasthouden aan hun eigen ideeën moeilijk samen spelen. Ook communicatie is lastig voor kinderen met autisme. Hierdoor is het contact met leeftijdgenoten beperkt en contact met kinderen zonder autisme is er vaak helemaal niet. Doordat de kinderen autisme hebben is het ook voor ouders moeilijk om aansluiting te houden met hun eigen sociale contacten.

Dit bracht ons op het idee om activiteiten te organiseren, waarbij de kinderen en jongeren met elkaar activiteiten kunnen doen op hun eigen niveau en op een veilige manier. We willen de kinderen plezier laten beleven, maar ook sociale uitdagingen en sociale ervaringen geven die ze meer zelfvertrouwen geven. Ouders worden hierbij uitgenodigd om hun kinderen te begeleiden. De ouders zijn zo deelgenoot aan het plezier. Ze hoeven zich niet opgelaten te voelen voor de andere manier van samenspelen. We snappen elkaar en kunnen elkaar tot steun zijn.


Een impressie van onze afgelopen activiteiten:Boogschieten bij Attila

Datum:04-05-2018

We hebben een clinic boogschieten gehad bij Handboogschutters Attila in Oegstgeest. En wat was het een succes!
Onder begeleiding van 5 trainers kregen de 20 jongeren tijdens de clinic uitleg over de veiligheid en techniek en natuurlijk mochten ze daarna boogschieten. De jongeren deden ontzettend goed hun best, de trainers waren erg geduldig en hielpen enthousiast mee.
De middag was mogelijk door Rabobank Wensenfonds Katwijk en handboogschutters Attila! Heel veel dank hiervoor!Terug naar overzicht 

 

 

 

 

E-mail
Info