Stichting Autisamen

 

Over ons

Stichting Autisamen heeft zich als doel gesteld om gezinnen met kinderen met autisme en hun broers/zussen in contact met elkaar te brengen en zo te ondersteunen bij hun sociale omgang, maar vooral plezier te laten beleven aan dit contact. Autisamen, samen autisme. Vriendschappen in plaats van isolement!


In contact zijn met andere personen is iets dat erg moeilijk is voor kinderen met autisme. De kinderen zijn zeer prikkelgevoelig, contact maken is lastig en/of ze kunnen door het vasthouden aan hun eigen ideeën moeilijk samen spelen. Ook communicatie is lastig voor kinderen met autisme. Hierdoor is het contact met leeftijdgenoten beperkt en contact met kinderen zonder autisme is er vaak helemaal niet. Doordat de kinderen autisme hebben is het ook voor ouders moeilijk om aansluiting te houden met hun eigen sociale contacten.

Dit bracht ons op het idee om activiteiten te organiseren, waarbij de kinderen en jongeren met elkaar activiteiten kunnen doen op hun eigen niveau en op een veilige manier. We willen de kinderen plezier laten beleven, maar ook sociale uitdagingen en sociale ervaringen geven die ze meer zelfvertrouwen geven. Ouders worden hierbij uitgenodigd om hun kinderen te begeleiden. De ouders zijn zo deelgenoot aan het plezier. Ze hoeven zich niet opgelaten te voelen voor de andere manier van samenspelen. We snappen elkaar en kunnen elkaar tot steun zijn.


Een impressie van onze afgelopen activiteiten:Jongerensoos uit eten bij Oriental

Datum:06-06-2018

Woensdag 6 juni zijn we als afsluiting voor de zomervakantie iets speciaals gaan doen met de jongerensoos Autisamen. De jongeren van de Oude en de Nieuwe JAS hebben gegeten bij Wok Restaurant Flamingo Oriental in Noordwijkerhout. Flamingo hanteert een all you can eat concept en 10 jongens hebben heerlijk gegeten. Jeroen en Roy van Welzijnskwartier waren aanwezig voor begeleiding van de avond. Jeroen en Roy heel veel dank voor het organiseren en begeleiding van de avond.
Vanaf september starten we weer met de jongerensoos Oude en Nieuwe JAS. De jongeren worden om 19.30 uur verwacht in ‘t Hok, Hofweide 1 in Rijnsburg. De avond duurt tot 21.00 uur. Het is de bedoeling dat ouders niet aanwezig zijn bij deze avond. Tijdens de avond is Jeroen van Welzijnskwartier aanwezig. Hij organiseert en begeleidt de avond. Ook is bij binnenkomst één moeder aanwezig van Autisamen. De bijdrage voor de avond is 2,00 euro. De data van de soosavonden vindt u in de bijgevoegde planning.Terug naar overzicht 

 

 

 

 

E-mail
Info