Stichting Autisamen

 

Over ons

Stichting Autisamen heeft zich als doel gesteld om gezinnen met kinderen met autisme en hun broers/zussen in contact met elkaar te brengen en zo te ondersteunen bij hun sociale omgang, maar vooral plezier te laten beleven aan dit contact. Autisamen, samen autisme. Vriendschappen in plaats van isolement!


In contact zijn met andere personen is iets dat erg moeilijk is voor kinderen met autisme. De kinderen zijn zeer prikkelgevoelig, contact maken is lastig en/of ze kunnen door het vasthouden aan hun eigen ideeën moeilijk samen spelen. Ook communicatie is lastig voor kinderen met autisme. Hierdoor is het contact met leeftijdgenoten beperkt en contact met kinderen zonder autisme is er vaak helemaal niet. Doordat de kinderen autisme hebben is het ook voor ouders moeilijk om aansluiting te houden met hun eigen sociale contacten.

Dit bracht ons op het idee om activiteiten te organiseren, waarbij de kinderen en jongeren met elkaar activiteiten kunnen doen op hun eigen niveau en op een veilige manier. We willen de kinderen plezier laten beleven, maar ook sociale uitdagingen en sociale ervaringen geven die ze meer zelfvertrouwen geven. Ouders worden hierbij uitgenodigd om hun kinderen te begeleiden. De ouders zijn zo deelgenoot aan het plezier. Ze hoeven zich niet opgelaten te voelen voor de andere manier van samenspelen. We snappen elkaar en kunnen elkaar tot steun zijn.


Een impressie van onze afgelopen activiteiten:A-team bij Dirk Kuyt Kampioenendag

Datum:16-06-2018

Zaterdag 16 juni hebben we met A-team meegedaan met Dirk Kuyt Foundation Kampioenendag: een nationaal sportevenement voor sporters met en zonder beperking. In samenwerking met Jeffrey en Bas van Welzijnskwartier Katwijk hebben we van 11.00 - 12.00 uur gesport Dirk Kuyt Foundation Come4Sports - Welzijnskwartier
We zijn in september 2018 gestart met A-team en wat zijn we trots op deze activiteit die we samen organiseren met Welzijnskwartier bij V.V. Valken'68. 25 kinderen hebben dit jaar meegedaan met A-team, sommige kinderen een paar keer en andere zijn bijna iedere week aanwezig. We sporten altijd buiten en wat hebben we geboft met het weer. We hebben 29 keer gesport en maar 7 keer is de middag afgelast. Wij zijn gemiddeld met 8 kinderen en alle kinderen doen enthousiast mee. Iedere week komt een andere sport aan bod, zoals volleybal, frisbee, voetbal, fitheidparcours, knotshockey, basketbal.
We sporten iedere woensdagmiddag met A-team van 15.00 - 16.00 uur bij sportpark 't Duyfrak in Valkenburg.
Heb je zin om iedere week mee te doen aan een sportieve middag met andere kinderen en ben je tussen 10 en 17 jaar, geef je dan op via autisamen@gmail.com. De middag staat onder begeleiding van sportcoaches van Welzijnskwartier.Terug naar overzicht 

 

 

 

 

E-mail
Info