Stichting Autisamen

 

Over ons

Stichting Autisamen heeft zich als doel gesteld om gezinnen met kinderen met autisme en hun broers/zussen in contact met elkaar te brengen en zo te ondersteunen bij hun sociale omgang, maar vooral plezier te laten beleven aan dit contact. Autisamen, samen autisme. Vriendschappen in plaats van isolement!


In contact zijn met andere personen is iets dat erg moeilijk is voor kinderen met autisme. De kinderen zijn zeer prikkelgevoelig, contact maken is lastig en/of ze kunnen door het vasthouden aan hun eigen ideeën moeilijk samen spelen. Ook communicatie is lastig voor kinderen met autisme. Hierdoor is het contact met leeftijdgenoten beperkt en contact met kinderen zonder autisme is er vaak helemaal niet. Doordat de kinderen autisme hebben is het ook voor ouders moeilijk om aansluiting te houden met hun eigen sociale contacten.

Dit bracht ons op het idee om activiteiten te organiseren, waarbij de kinderen en jongeren met elkaar activiteiten kunnen doen op hun eigen niveau en op een veilige manier. We willen de kinderen plezier laten beleven, maar ook sociale uitdagingen en sociale ervaringen geven die ze meer zelfvertrouwen geven. Ouders worden hierbij uitgenodigd om hun kinderen te begeleiden. De ouders zijn zo deelgenoot aan het plezier. Ze hoeven zich niet opgelaten te voelen voor de andere manier van samenspelen. We snappen elkaar en kunnen elkaar tot steun zijn.


Historie

In april 2014 zijn wij gestart met project Autisamen en in oktober 2018 hebben wij Stichting Autisamen opgericht. Het idee is gekomen door onze kinderen. We hebben allen kinderen met de diagnose autisme spectrum stoornis. 

Ons doel is om kinderen met autisme, hun ouders, broertjes en zusjes in contact met elkaar te brengen en zo te ondersteunen bij hun sociale omgang, maar vooral plezier te laten beleven aan dit contact. Onze uitvalsbasis is Katwijk, Oegstgeest, Leiden, Teylingen en omgeving.


We willen uitdrukkelijk aangeven dat wij geen organisatie zijn die zich richt op begeleiding of behandeling. We zetten onze ervaringsdeskundigheid in om activiteiten voor de kinderen auti-proof te maken. We vragen daarom altijd van ouders dat zij zorgen voor de begeleiding van hun kinderen bij de activiteiten. Verder organiseren we de activiteiten uit eigen middelen en vragen we een kleine bijdrage bij de activiteiten. Wil je graag weten welke activiteiten er georganiseerd worden, bekijk dan onze activiteiten agenda met de planning en meer informatie. Foto's van de activiteiten die geweest zijn.

Wil je graag deelnemen aan een activiteit, mail ons dan even via autisamen@gmail.com. Je wordt dan op de mailinglijst gezet en krijgt via de mail de uitnodigingen. 

Graag tot ziens !


Vrienden van Autisamen

Voor 25,00 euro per jaar kunt u vrienden van Autisamen worden. U ontvangt aan het einde van ieder jaar een brief of u ons nog financieel wilt blijven steunen, het is dus geen lidmaatschap of vaste jaarlijkse donatie door middel van afschrijving. U ontvangt als dank een kleine attentie en 4 keer per jaar ontvangt u in uw mailbox onze nieuwsbrief. Uw hulp is erg welkom!

Ons rekeningnummer (IBAN) is : NL40RABO 0334294800 t.n.v. Stichting Autisamen

KvK nummer 72860952

Stichting Autisamen

Mirelle Kester- van der Nol, voorzitter

Mirjam de Mooij- Brugman, secretaris/penningmeesterEen impressie van onze afgelopen activiteiten:A-team bij Dirk Kuyt Kampioenendag

Datum:16-06-2018

Zaterdag 16 juni hebben we met A-team meegedaan met Dirk Kuyt Foundation Kampioenendag: een nationaal sportevenement voor sporters met en zonder beperking. In samenwerking met Jeffrey en Bas van Welzijnskwartier Katwijk hebben we van 11.00 - 12.00 uur gesport Dirk Kuyt Foundation Come4Sports - Welzijnskwartier
We zijn in september 2018 gestart met A-team en wat zijn we trots op deze activiteit die we samen organiseren met Welzijnskwartier bij V.V. Valken'68. 25 kinderen hebben dit jaar meegedaan met A-team, sommige kinderen een paar keer en andere zijn bijna iedere week aanwezig. We sporten altijd buiten en wat hebben we geboft met het weer. We hebben 29 keer gesport en maar 7 keer is de middag afgelast. Wij zijn gemiddeld met 8 kinderen en alle kinderen doen enthousiast mee. Iedere week komt een andere sport aan bod, zoals volleybal, frisbee, voetbal, fitheidparcours, knotshockey, basketbal.
We sporten iedere woensdagmiddag met A-team van 15.00 - 16.00 uur bij sportpark 't Duyfrak in Valkenburg.
Heb je zin om iedere week mee te doen aan een sportieve middag met andere kinderen en ben je tussen 10 en 17 jaar, geef je dan op via autisamen@gmail.com. De middag staat onder begeleiding van sportcoaches van Welzijnskwartier.Terug naar overzicht 

 

 

 

 

E-mail
Info