Stichting Autisamen

 

Over ons

Stichting Autisamen heeft zich als doel gesteld om gezinnen met kinderen met autisme en hun broers/zussen in contact met elkaar te brengen en zo te ondersteunen bij hun sociale omgang, maar vooral plezier te laten beleven aan dit contact. Autisamen, samen autisme. Vriendschappen in plaats van isolement!


In contact zijn met andere personen is iets dat erg moeilijk is voor kinderen met autisme. De kinderen zijn zeer prikkelgevoelig, contact maken is lastig en/of ze kunnen door het vasthouden aan hun eigen ideeën moeilijk samen spelen. Ook communicatie is lastig voor kinderen met autisme. Hierdoor is het contact met leeftijdgenoten beperkt en contact met kinderen zonder autisme is er vaak helemaal niet. Doordat de kinderen autisme hebben is het ook voor ouders moeilijk om aansluiting te houden met hun eigen sociale contacten.

Dit bracht ons op het idee om activiteiten te organiseren, waarbij de kinderen en jongeren met elkaar activiteiten kunnen doen op hun eigen niveau en op een veilige manier. We willen de kinderen plezier laten beleven, maar ook sociale uitdagingen en sociale ervaringen geven die ze meer zelfvertrouwen geven. Ouders worden hierbij uitgenodigd om hun kinderen te begeleiden. De ouders zijn zo deelgenoot aan het plezier. Ze hoeven zich niet opgelaten te voelen voor de andere manier van samenspelen. We snappen elkaar en kunnen elkaar tot steun zijn.


Een impressie van onze afgelopen activiteiten:Brainstormavond over jongeren met autisme en arbeid

Datum:13-06-2018

Gisteravond hadden we in samenwerking met Gemiva en Centraal Rijnsburg een brainstormavond over jongeren met autisme en arbeid georganiseerd in Jottem in Oegstgeest. Er blijkt veel belangstelling te zijn voor dit onderwerp. Het is dan ook een interessante en informatieve avond geweest. Door de uitleg door Gemiva, Job2Go en Gemeente Katwijk en het delen van ervaringen door de ouders krijgen we beter zicht wat de mogelijkheden zijn voor onze kinderen met autisme en arbeid. We gaan zeker verder met dit onderwerp en in oktober/november zullen we een 2e bijeenkomst plannen. Bij de voorbereidingen hiervan nemen we zeker de punten mee die besproken zijn.Terug naar overzicht 

 

 

 

 

E-mail
Info