Stichting Autisamen

 

Over ons

Stichting Autisamen heeft zich als doel gesteld om gezinnen met kinderen met autisme en hun broers/zussen in contact met elkaar te brengen en zo te ondersteunen bij hun sociale omgang, maar vooral plezier te laten beleven aan dit contact. Autisamen, samen autisme. Vriendschappen in plaats van isolement!


In contact zijn met andere personen is iets dat erg moeilijk is voor kinderen met autisme. De kinderen zijn zeer prikkelgevoelig, contact maken is lastig en/of ze kunnen door het vasthouden aan hun eigen ideeën moeilijk samen spelen. Ook communicatie is lastig voor kinderen met autisme. Hierdoor is het contact met leeftijdgenoten beperkt en contact met kinderen zonder autisme is er vaak helemaal niet. Doordat de kinderen autisme hebben is het ook voor ouders moeilijk om aansluiting te houden met hun eigen sociale contacten.

Dit bracht ons op het idee om activiteiten te organiseren, waarbij de kinderen en jongeren met elkaar activiteiten kunnen doen op hun eigen niveau en op een veilige manier. We willen de kinderen plezier laten beleven, maar ook sociale uitdagingen en sociale ervaringen geven die ze meer zelfvertrouwen geven. Ouders worden hierbij uitgenodigd om hun kinderen te begeleiden. De ouders zijn zo deelgenoot aan het plezier. Ze hoeven zich niet opgelaten te voelen voor de andere manier van samenspelen. We snappen elkaar en kunnen elkaar tot steun zijn.


Een impressie van onze afgelopen activiteiten:Rondleiding bij FC Utrecht stadion De Galgenwaard

Datum:22-10-2018

Autisamen is door Tele2 uitgenodigd voor een rondleiding bij Voetbalclub FC Utrecht. En wat hebben we een geweldige ochtend gehad met 43 personen! Doordat het toch wel een eindje rijden was, hebben we besloten met een bus van Brouwer Tours te gaan. 13 gezinnen hadden zich aangemeld en we kregen in 2 groepen een leuke, maar zeker ook interessante rondleiding van 2 medewerkers van FC Utrecht door het gehele stadion. We zagen de gewonnen bekers, de tribunes, de skyboxen, de kleedkamers en natuurlijk het speelveld. Na afloop hebben we in een skybox onze lunch opgegeten en toen weer terug met de bus naar huis.Terug naar overzicht 

 

 

 

 

E-mail
Info