Stichting Autisamen

 

Over ons

Stichting Autisamen heeft zich als doel gesteld om gezinnen met kinderen met autisme en hun broers/zussen in contact met elkaar te brengen en zo te ondersteunen bij hun sociale omgang, maar vooral plezier te laten beleven aan dit contact. Autisamen, samen autisme. Vriendschappen in plaats van isolement!


In contact zijn met andere personen is iets dat erg moeilijk is voor kinderen met autisme. De kinderen zijn zeer prikkelgevoelig, contact maken is lastig en/of ze kunnen door het vasthouden aan hun eigen ideeën moeilijk samen spelen. Ook communicatie is lastig voor kinderen met autisme. Hierdoor is het contact met leeftijdgenoten beperkt en contact met kinderen zonder autisme is er vaak helemaal niet. Doordat de kinderen autisme hebben is het ook voor ouders moeilijk om aansluiting te houden met hun eigen sociale contacten.

Dit bracht ons op het idee om activiteiten te organiseren, waarbij de kinderen en jongeren met elkaar activiteiten kunnen doen op hun eigen niveau en op een veilige manier. We willen de kinderen plezier laten beleven, maar ook sociale uitdagingen en sociale ervaringen geven die ze meer zelfvertrouwen geven. Ouders worden hierbij uitgenodigd om hun kinderen te begeleiden. De ouders zijn zo deelgenoot aan het plezier. Ze hoeven zich niet opgelaten te voelen voor de andere manier van samenspelen. We snappen elkaar en kunnen elkaar tot steun zijn.


Historie

In april 2014 zijn wij gestart met project Autisamen en in oktober 2018 hebben wij Stichting Autisamen opgericht. Het idee is gekomen door onze kinderen. We hebben allen kinderen met de diagnose autisme spectrum stoornis. 

Ons doel is om kinderen met autisme, hun ouders, broertjes en zusjes in contact met elkaar te brengen en zo te ondersteunen bij hun sociale omgang, maar vooral plezier te laten beleven aan dit contact. Onze uitvalsbasis is Katwijk, Oegstgeest, Leiden, Teylingen en omgeving.


We willen uitdrukkelijk aangeven dat wij geen organisatie zijn die zich richt op begeleiding of behandeling. We zetten onze ervaringsdeskundigheid in om activiteiten voor de kinderen auti-proof te maken. We vragen daarom altijd van ouders dat zij zorgen voor de begeleiding van hun kinderen bij de activiteiten. Verder organiseren we de activiteiten uit eigen middelen en vragen we een kleine bijdrage bij de activiteiten. Wil je graag weten welke activiteiten er georganiseerd worden, bekijk dan onze activiteiten agenda met de planning en meer informatie. Foto's van de activiteiten die geweest zijn.

Wil je graag deelnemen aan een activiteit, mail ons dan even via autisamen@gmail.com. Je wordt dan op de mailinglijst gezet en krijgt via de mail de uitnodigingen. 

Graag tot ziens !


Vrienden van Autisamen

Voor 25,00 euro per jaar kunt u vrienden van Autisamen worden. U ontvangt aan het einde van ieder jaar een brief of u ons nog financieel wilt blijven steunen, het is dus geen lidmaatschap of vaste jaarlijkse donatie door middel van afschrijving. U ontvangt als dank een kleine attentie en 4 keer per jaar ontvangt u in uw mailbox onze nieuwsbrief. Uw hulp is erg welkom!

Ons rekeningnummer (IBAN) is : NL40RABO 0334294800 t.n.v. Stichting Autisamen

KvK nummer 72860952

Stichting Autisamen

Mirelle Kester- van der Nol, voorzitter

Mirjam de Mooij- Brugman, secretaris/penningmeesterEen impressie van onze afgelopen activiteiten:Kerststukjes maken

Datum:08-12-2018

Voor de 5e keer de mooiste activiteit van het jaar. Wat lekkers erbij, kopje koffie/thee en op de achtergrond kerstmuziek, echt genieten! Iedereen die aanwezig was, ging met een prachtig kerststukje naar huis. We willen speciaal Gerwin, Ruud en familie De Wit bedanken voor de donatie van het groen, bloempotten, stekers en de oase.Terug naar overzicht 

 

 

 

 

E-mail
Info